kam-v-zime-za-teplem-more

Kam v zimě za teplem či k moři?

Zimní dovolená u moře v teple může být skvělým způsobem, jak uniknout před chladným počasím a načerpat novou energii. Zd..

Kam v zimě za teplem či k moři?

Zimní dovolená u moře v teple může být skvělým způsobem, jak uniknout před chladným počasím a načerpat novou energii. Zde je 11 tipů na destinace, kam se na zimní dovolenou u moře vydat, spolu s informacemi o počasí a důvody, proč tyto destinace navštívit.

Kapverdské ostrovy

Kapverdy jsou skvělou destinací na zimní dovolenou. Toto africké souostroví nabízí teplé podnebí, krásné pláže a pestrou kulturu. Během evropské zimy (listopad až únor) je zde příjemně teplé počasí s průměrnými teplotami kolem 25 - 28 °C. Zde jsou některé důvody, proč byste mohli zvážit návštěvu Kapverd:

Krásné pláže: Souostroví nabízí několik nádherných pláží s bílým pískem a azurovým mořem. Mezi nejoblíbenější pláže patří Santa Maria na ostrově Sal.

Vodní aktivity: Kapverdy jsou ideálním místem pro milovníky vodních aktivit. Můžete se věnovat potápění, šnorchlování, surfování nebo jachtingu.

Kultura a historie: Každý z deseti ostrovů má svou vlastní kulturu a historii. Můžete navštívit tradiční vesnice, ochutnat místní kuchyni a prozkoumat koloniální památky.

Přírodní krásy: Kapverdská krajina je rozmanitá a nabízí příležitost k objevování sopečných útvarů, horských vrcholků a malebných údolí.

Hudební tradice: Kapverdy jsou známé svými hudebními tradicemi, zejména žánrem známým jako morna. Můžete se zúčastnit místních hudebních festivalů a koncertů.

Bezpečnost: Kapverdy jsou považovány za relativně bezpečné místo k návštěvě. Místní obyvatelé jsou většinou přátelští a přívětiví.

Omán

Omán je fascinující destinací nabízející kombinaci starobylých tradic a moderního luxusu. Zima je jedním z nejlepších období pro návštěvu Ománu, denní teploty bývají v rozmezí 20-30 °C, což je ideální pro plážové aktivity a prozkoumávání přírodních krás. Zde jsou některé důvody, proč byste mohli zvážit návštěvu Ománu:

Kultura a historie: Omán má bohatou kulturní historii, zahrnující staré pevnosti, tradiční trhy (suq) a krásné mešity. Návštěva města Maskat s krásnou mešitou Sultan Qaboos a Královským operním domem je must-see.

Přírodní krásy: Omán je domovem rozmanité krajiny, zahrnující pouště, hory a pobřežní oblasti. Návštěva kaňonu Wadi Nakhr (Grand Canyon of Arabia), pouště Wahiba Sands a hor Jebel Akhdar je nezapomenutelný zážitek.

Pláže a pobřeží: Ománské pobřeží nabízí nádherné pláže s tyrkysovým mořem. Návštěva pobřežních měst jako Sur vám umožní objevit tradiční lodě dhows a pozorovat delfíny.

Tradiční šperky a textilie: Omán je známý pro své tradiční řemeslné výrobky, včetně nádherných šperků a ručně vyrobených textilií. Suq v městě Muttrah v Maskatu je skvělým místem k nákupu autentických suvenýrů.

Luxusní hotely: Omán nabízí několik luxusních resortů a hotelů, které kombinují pohostinnost s moderním designem. Mnohé z nich se nacházejí přímo u pobřeží.

Aktivní dovolená: Pro dobrodruhy nabízí Omán řadu aktivit, jako je horolezectví, pěší turistika v horách Jebel Shams, potápění v krasových jeskyních a výlety do pouště.

Pohostinnost: Místní obyvatelé Ománu jsou známi svou pohostinností a přátelským přístupem k návštěvníkům.

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy jsou vynikající destinací pro zimní dovolenou díky svému příjemnému klimatu, rozmanité přírodě a různorodým aktivitám, které nabízí. Na Kanárech panují mírné zimy s teplotami, které obvykle neklesají pod 20 °C. Zde jsou čtyři hlavní Kanárské ostrovy a důvody, proč jsou skvělou volbou v zimě:

Tenerife:

Příjemné Klima: Tenerife má mírné zimy s teplotami obvykle kolem 20-25 °C.

Teide Národní Park: Můžete navštívit Teide, nejvyšší horu ve Španělsku, a prozkoumat krásný Teide Národní Park.

Pláže a Příroda: Ostrov nabízí krásné pláže, lesy a malebná města.

Gran Canaria:

Rozmanitá krajina: Gran Canaria je známá svou rozmanitou krajinou od dun po hory.

Maspalomas a Playa del Inglés: Populární letoviska s písečnými dunami a živým nočním životem.

Fuerteventura:

Nádherné pláže: Fuerteventura je známá pro své nádherné pláže a je rájem pro surfaře.

Duny Corralejo: Můžete navštívit duny Corralejo a prozkoumat přírodní parky.

Lanzarote:

Vulkanická krajina: Lanzarote láká turisty svou jedinečnou vulkanickou krajinou.

Umění César Manrique: Obdivujte umělecká díla od Césara Manrique, která zdobí ostrov.

Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty (UAE) jsou fascinující destinací nabízející moderní metropole, luxusní hotely, bohatou kulturu a rozmanité zážitky. Teploty v zimě v této oblasti obvykle kolísají od příjemných 20 °C do 27 °C, což je ideální pro turistiku, relaxování u bazénu či na pláži. Zde je pár důvodů, proč byste mohli zvážit návštěvu Spojených arabských emirátů:

Moderní architektura:

Dubai je známý svou moderní architekturou a luxusními stavbami. Burj Khalifa: Navštivte nejvyšší budovu na světě, Burj Khalifa, a užijte si úžasný výhled na město. Dubaj Mall a Fontány: Nakupujte v rozlehlém nákupním centru Dubaj Mall a sledujte fascinující fontány před Burj Khalifa. Sheikh Zayed Grand Mosque: Obdivujte nádhernou Sheikh Zayed Grand Mosque, jednu z největších mešit na světě.

Luxusní hotely: Najdete zde některé z nejluxusnějších hotelů na světě.

Burj Al Arab Jumeirah (Dubaj): Tento ikonický hotel vypadající jako plachetnice patří mezi nejluxusnější na světě.

Atlantis The Palm (Dubaj): Nachází se na umělém ostrově Palm Jumeirah a nabízí exkluzivní ubytování a zážitky. Hotel disponuje aquaparkem, soukromou pláží a podvodním akváriem Lost Chambers.

Emirates Palace (Abú Zabí): Jeden z nejluxusnějších hotelů v Abú Zabí s nádhernou architekturou a luxusním vybavením. Nabízí soukromou pláž, bazény, lázně a několik restaurací.

Jumeirah Beach Hotel (Dubaj): Ležící na pobřeží Perského zálivu, tento hotel má výraznou architekturu a pohodlné pokoje s výhledem na moře. Hosté mají přístup k soukromé pláži a komplexu Wild Wadi Waterpark.

Kulturní zážitky: Ochutnejte tradiční arabskou kulturu a historii v muzeích a historických lokalitách.

Přírodní krása: Kromě moderních měst nabízí i překrásnou přírodu, zejména v horských oblastech. Jebel Jais: Vystupte na nejvyšší horu Spojených arabských emirátů, Jebel Jais, a zažijte panoramatický výhled a zkuste nejdelší zip line na světě, která se táhne z Jebel Jais.

Zanzibar

Zanzibar je výjimečným cílem, i v zimních měsících nabízí Zanzibar teploty přesahující 25 °C, což z něj činí ideální destinaci pro ty, kteří chtějí uniknout chladným teplotám. Zde jsou některé důvody, proč byste měli navštívit Zanzibar v zimě:

Písečné pláže: Zanzibar je známý svými bílými písečnými plážemi a tyrkysovým oceánem. I v zimě můžete užívat slunečního záření a odpočívat na nádherných plážích.

Potápění a šnorchlování: Zimní období je skvělým časem pro potápění a šnorchlování na Zanzibaru, protože moře je klidnější a dohlednost v oceánu je obvykle dobrá.

Historie a kultura: Stonetown, hlavní město Zanzibaru, je plné historických památek, trhů a úzkých uliček. Prozkoumávejte historii ostrova a jeho bohatou kulturu.

Místní kuchyně: Vyzkoušejte místní kuchyni, která kombinuje arabské, africké a indické vlivy. Ochutnejte čerstvé ryby, exotické ovoce a další lahůdky.

Národní park Jozani Chwaka Bay: Tento národní park je domovem ohrožených zanzibarských zvířat. Můžete si užít procházky po deštném lese a pozorovat unikátní faunu.

Mexiko

Mexiko je rozsáhlá země s různorodými klimatickými podmínkami v zimních měsících. Záleží na konkrétní oblasti, kterou plánujete navštívit. Zde jsou obecné informace o počasí v několika populárních destinacích:

Cancún a Riviera Maya: Teploty se pohybují kolem 24-30 °C. Příjemné teploty pro plážové aktivity a vodní sporty. Nízké srážky, většinou slunečno.

Mexico City: Denní teploty kolem 18-23 °C (64-73 °F), noční teploty mohou klesnout na 5 °C. Chladnější klima, přinášející ideální podmínky pro procházky a prozkoumávání města. Více srážek, může být oblačno.

Puerto Vallarta: Teploty dosahují průměrně 24-29 °C. Stálé slunečné počasí a nízké srážky.

Los Cabos: Denní teploty okolo 22-27 °C. Slunečno a suché počasí, vhodné pro plážové aktivity.

Oaxaca: Teploty kolem 15-25 °C. Příjemné počasí pro procházky po historickém centru a objevování kulturních památek. Chladnější počasí, ideální pro procházky po krásném historickém městě.

Tulum: Teploty kolem 23-28 °C (73-82 °F). Slunečné počasí a vhodné pro návštěvu archeologických lokalit.

Přestože zima může být v některých částech Mexika chladnější, v porovnání s evropským a severoamerickým zimním počasím je stále velmi příjemná. Pokud preferujete plážovou dovolenou, pak destinace na Karibském pobřeží, jako je Cancún nebo Riviera Maya, nabízejí teplé a slunečné počasí.

Seychely

Seychely jsou tropickým rájem v Indickém oceánu a nabízejí teplé počasí po většinu roku. Zimní měsíce jsou výborným obdobím k návštěvě Seychel. Teploty zůstávají vysoké, ačkoliv může být více srážek. Ideální je si vzít lehké oblečení, plavky, opalovací krém a šnorchl, abyste plně využili krás tohoto tropického ráje. Zde jsou informace o počasí na Seychelách během zimních měsíců:

Prosinec - Únor (Zimní období):

Teploty: Průměrné denní teploty se pohybují kolem 28-31 °C (82-88 °F).

Srážky: Tyto měsíce jsou obvykle deštivější, s vyššími srážkami.

Vlhkost: Vysoká vlhkost, typická pro tropické destinace.

Co vidět a dělat na Seychelách v zimě:

Pláže: Seychely jsou známé pro své bílé písčité pláže a křišťálově čisté vody. Navštivte Anse Lazio na ostrově Praslin nebo Anse Source d'Argent na La Diguo.

Národní parky: Prozkoumejte národní parky, jako je Vallée de Mai na Praslinu, kde můžete obdivovat unikátní kokosové palmy Coco de Mer.

Potápění a šnorchlování: Objevujte úchvatné podvodní světy. Mnoho míst nabízí vynikající podmínky pro potápění a šnorchlování.

La Digue: Navštivte malý ostrov La Digue s tradičními plantážemi, odkud si můžete půjčit kolo a prozkoumat krásné pláže.

Mahé a Victoria: Projděte se po hlavním ostrově Mahé a navštivte hlavní město Victoria, kde můžete ochutnat místní kuchyni a navštívit trhy.

Thajsko

Thajsko je oblíbenou destinací s bohatou kulturou, nádhernými plážemi a pestrou nabídkou aktivit. Pokud uvažujete o návštěvě Thajska v zimě (prosinec - únor), zde jsou informace o počasí a několik tipů na to, co vidět a dělat:

Prosinec - Únor (Zimní období):

Teploty: Průměrné denní teploty se pohybují od 25 do 30 °C (77-86 °F) v závislosti na regionu. Teploty na severu mohou být nižší, zatímco na jihu příjemně teplé.

Co vidět a dělat v Thajsku v zimě:

Bangkok: Navštivte hlavní město Bangkok a obdivujte krásné chrámy, trhy a kulturní památky.

Chiang Mai: Prozkoumejte Chiang Mai, kde můžete navštívit chrámy, zúčastnit se tradičních festivalů a projít se po historické čtvrti.

Pláže v Phuketu a Krabi: Odpočiňte si na nádherných plážích v oblasti Phuketu a Krabi, kde můžete také vyzkoušet vodní aktivity.

Phi Phi Islands: Vezměte si výlet na Phi Phi Islands a užijte si křišťálově čisté moře a bílé pláže.

Ayutthaya: Navštivte historický park Ayutthaya a procházejte se mezi starověkými chrámy a památkami.

Plavba po řece Kwai: Prožijte dobrodružství plavby po řece Kwai a navštivte historické mosty.

V zimních měsících je thajské počasí obecně příjemné, což činí tento čas ideálním pro dovolenou. Nezapomeňte si vzít lehké oblečení, plavky, opalovací krém a ochranné prostředky proti komárům. Thajsko nabízí rozmanitost pro každého cestovatele, ať už hledáte dobrodružství, relaxaci na pláži nebo poznávání kultury.

Dominikánská republika

Dominikánská republika je krásnou destinací v Karibiku s bohatou kulturou, písečnými plážemi a tropickým klimatem. Zde jsou informace o počasí a několik tipů na to, co vidět a dělat, pokud plánujete návštěvu v zimních měsících (prosinec - únor):

Prosinec - Únor (Zimní období):

Teploty: Průměrné denní teploty se pohybují od 25 do 29 °C, což znamená teplé a slunečné počasí.

Co vidět a dělat na Dominikánské republice v zimě:

Punta Cana: Relaxujte na nádherných plážích v oblasti Punta Cana a vyzkoušejte si vodní aktivity, jako jsou šnorchlování a potápění.

Santo Domingo: Navštivte historické hlavní město Santo Domingo, kde se nachází koloniální památky a katedrály.

Puerto Plata: Prozkoumejte Puerto Plata, kde můžete navštívit nádherné pláže, kavárny a historické památky.

Lázně v La Romana: Užijte si luxusní lázeňské wellness v jednom z resortů v La Romana.

Lidový karneval v La Vegě: Pokud návštěva spadá na únor, můžete se zúčastnit tradičního Lidového karnevalu v La Vegě.

Los Haitises National Park:Vydejte se na výlet do Los Haitises National Park, kde se nachází nádherná příroda, jeskyně a mangrovníky.

Dominikánská republika nabízí širokou škálu aktivit pro cestovatele všech druhů. V zimních měsících budete mít příležitost vychutnat si teplé a slunečné počasí, ideální pro pobyt na pláži a objevování přírodních krás této destinace.

Srí Lanka

Sri Lanka v jižní Asii nabízí bohatou směs kultury, přírodní krásy a historických památek. Zde jsou informace o počasí a několik tipů na to, co vidět a dělat v zimních měsících (prosinec - únor):

Prosinec - Únor (Zimní období):

Teploty: Průměrné denní teploty na pobřeží se pohybují od 27 do 30 °C, zatímco ve vnitrozemí mohou být teploty nižší.

Co vidět a dělat na Srí Lance v zimě:

Kandy: Navštivte chrám Zubu, který je jedním z nejposvátnějších buddhistických míst na Srí Lance. Prozkoumejte Královskou botanickou zahradu v Peradeniya.

Sigiriya: Vystoupejte na Sigiriyu, skalní pevnost, která je považována za osmý div světa.

Dambulla: Obdivujte jeskynní kláštery v Dambulle, které jsou zařazeny na seznam Světového dědictví UNESCO.

Ella:Vydejte se do krásného regionu Ella, kde můžete absolvovat turistiku k Little Adam's Peak nebo vydat se na vlakovou cestu s výhledem na čajové plantáže.

Galle: Projděte se historickým pevnostním městem Galle s evropským vlivem.

Polonnaruwa: Prozkoumejte starobylé město Polonnaruwa, které je také zařazeno na seznam Světového dědictví UNESCO.

Národní park Yala: Podnikněte safari v Národním parku Yala a pozorujte slony, levharty a mnoho dalších divokých zvířat.

Pláže: Relaxujte na krásných plážích, například v Unawatuna nebo Mirisse.

Adam's Peak: Pokud jste dobrodružnější typ, vystupte na vrchol Adamova vrcholu a pozorujte krásný východ slunce.

Čajové plantáže: Navštivte čajové plantáže v regionu Nuwara Eliya a ochutnejte čerstvý cejlonský čaj.

Sri Lanka nabízí rozmanitý mix aktivit pro cestovatele. V zimních měsících můžete očekávat příjemné teploty a slunečné počasí, což je ideální doba na prozkoumání různých částí ostrova a užívání si jeho bohatství.

Egypt

Egypt je destinace plná historických památek, slunečných pláží a kouzla pouště. Zde jsou informace o počasí a několik tipů na to, co vidět a dělat v zimních měsících (prosinec - únor):

Prosinec - Únor (Zimní období):

Teploty: Průměrné denní teploty v oblasti Káhiry a na pobřeží Rudého moře se pohybují od 18 do 24 °C (64-75 °F). V poušti může být přes den příjemněji s teplotami kolem 20 °C (68 °F), ale v noci může být chladněji.

Co vidět a dělat v Egyptě v zimě:

Káhira: Navštivte Egyptské muzeum v Káhiře s bohatou sbírkou egyptských artefaktů, včetně pokladu faraona Tutanchamona. Objevte starobylé památky včetně pyramid v Gíze a Sfingy.

Luxor Projděte se po březích Nilu a obdivujte monumentální chrámy v Luxoru a Karnaku. Vydejte se na horkovzdušný balón a pozorujte východ slunce nad Karnakem.

Hurghada: Užijte si plážový odpočinek na Rudém moři v Hurghadě a zkuste si šnorchlování či potápění. Procházejte se kempy v poušti nebo se zúčastněte jízdy na velbloudech.

Sharm El Sheikh: Prozkoumejte podmořský svět v Národním parku Ras Mohammed nebo Tiran Island. Navštivte Staré město v Sharm El Sheikh s tradičními obchody a restauracemi.

Asuán: Plavte se po Nilu na feluce a užijte si klidnou atmosféru na Asuánské přehradě. Navštivte chrám Philae a pozorujte světelnou show na hladině Nílu.

Oáza Siwa: Podnikněte výlet do odlehlé oázy Siwa poblíž libyjských hranic a prozkoumejte místní kulturu.

Egypt v zimě nabízí příjemné teploty a slunečné počasí, což je ideální pro prozkoumání historických památek, odpočinek na pláži a dobrodružství v poušti.

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz