Jak na sledování letadel v reálném čase?

Hledáte aplikaci na sledování letadel v reálném čase? Podívejte se na možné aplikace a tipy. Sledování letadel a rodinný..

Sledování konkrétního letu v reálném čase

Sledování konkrétního letu je možné pomocí čísla letu, které je unikátní pro danou trasu a je uvedeno na každé letence. Tento nástroj umožňuje cestujícím a jejich rodinným příslušníkům snadno sledovat, zda je všechno v pořádku, zjistit aktuální zpoždění letu a dokonce i přesně určit, kdy je třeba vyrazit na letiště. Některé webové stránky a aplikace umožňují také nastavení upozornění na změny v letovém plánu nebo polohy letu, takže vám mohou poslat upozornění e-mailem nebo na mobilní zařízení. Toto je užitečné, pokud chcete být informováni o příletu nebo odletu letu.

Nejlepší aplikace na sledování letů v reálném čase

Flightradar24 existuje jako webová aplikace, případně si ji můžete stáhnout do mobilu. Android nebo Apple
Tento nástroj je zdarma a snadno použitelný pro všechny. Flightradar24 také nabízí placené funkce, které umožní sledovat ještě více údajů o aktuálních letech. Pro běžné používání ale plně stačí základní funkce. 

Jaké další stránky a aplikace jsou na sledování letů online?

Kromě Flightradaru24 můžete využít i další stránky.  Stejně jako Flightradar24 jsou zdarma nebo mají základní bezplatnou verzi a placené verze s rozšířenými funkcemi a vlastnostmi.

  • FlightAware: Tato webová stránka a aplikace poskytuje informace o příletu, odletu a aktuální poloze letadel po celém světě, stejně jako informace o letových plánech a dalších statistikách.

  • Plane Finder: Tato aplikace a webová stránka umožňuje sledovat lety v reálném čase na celém světě a poskytuje informace o poloze letadla, rychlosti, výšce a dalších informacích.

  • AirNav RadarBox: Tato aplikace a webová stránka umožňuje sledovat lety v reálném čase, poskytuje informace o poloze letadel, rychlosti, výšce a dalších statistikách letů.

Jak sledovat letadlo v reálném čase podle čísla letu? 

Pro sledování letadla v reálném čase potřebujete jen internetové připojení a zařízení s webovým prohlížečem nebo aplikaci, která je zdarma ke stažení. Pak stačí zadat číslo letu, destinaci, nebo polohu a můžete sledovat letadlo v reálném čase. Na webových stránkách viz nížemůžete vyhledat konkrétní let podle jeho čísla letu. Stačí zadat číslo letu do vyhledávacího pole na stránce číslo letu a systém vám zobrazí aktuální polohu a další informace o letu.

Pokud máte nainstalovanou mobilní aplikaci Flightradar24 nebo podobnou aplikaci na svém mobilním zařízení, můžete vyhledat let podle jeho čísla letu přímo v aplikaci. Opět stačí zadat číslo letu do vyhledávacího pole a aplikace vám zobrazí aktuální polohu letadla a další informace o letu.

Můžete také použít webové stránky nebo aplikace konkrétní letecké společnosti, která provozuje let, který chcete sledovat. Na stránkách společnosti obvykle najdete možnost sledování letu podle čísla letu, aktuální poloha tu ale většinou není.

Jak zjistit číslo letu?

Číslo letu lze zjistit několika způsoby:

  • Potvrzení o rezervaci letu - Pokud jste si let zakoupili online nebo přes cestovní kancelář, číslo letu by mělo být uvedeno v potvrzení o rezervaci letu.

  • Webové stránky aerolinek - Většina aerolinek má webové stránky, na kterých si můžete zkontrolovat číslo letu. Stačí zadat odletové a příletové letiště a datum cesty.

  • Letištní tabule - Pokud se nacházíte na letišti, můžete zkontrolovat číslo letu na letištní tabuli, která zobrazuje informace o odjezdech a příjezdech letů.

  • Webové stránky pro sledování letů - Webové stránky pro sledování letů, jako například Flightradar24 nebo FlightAware, umožňují vyhledávání letů podle destinace, příletového nebo odletového letiště a data cesty. Po vyhledání letu bude zobrazeno jeho číslo.

Jak sledovat let rodinných příslušníků?

Použijte některou webovou stránku nebo aplikaci pro sledování letů v reálném čase: Pokud víte, kterou aerolinku a číslo letu vaši rodinní příslušníci poletí, napište číslo letu do vyhledávacího pole. Tento let pak můžete sledovat a budou vám chodit upozornění: např. při odletu či příletu do cílové destinace. 

Jaké letadlo mi letí nad hlavou?

Pokud se nacházíte v blízkosti letiště, pravděpodobně uvidíte mnoho místních letů přistávajících a odletajících. Pokud se nacházíte na trase mezinárodních letů, uvidíte pravděpodobně větší letadla, jako jsou Boeing 747 nebo Airbusy A380. Abyste zjistili, jaká letadla právě letí nad vaší hlavou, využijte mobilní aplikaci, která umožňuje natočit foťák na letadlo nad vaší hlavou a zobrazí se informace o daném letu. Sledování letů online je zábavné a napínavé, zejména v kombinaci s tím, že se můžete nacházet na pláži a sledovat letadla nad hlavou.

Jak Flightradar24 a další stránky fungují? 

Flightradary fungují na základě sběru dat z různých zdrojů, včetně ADS-B vysílačů na palubách letadel, a následném zobrazení těchto dat na interaktivní mapě. Uživatelé mohou sledovat lety jakékoli společnosti a získávat informace o jejich letu, včetně trasy, rychlosti, výšky a času příletu. 

Jak na pozorování letadel na Letišti Praha? 

Pokud chcete pozorovat letadla na Letišti Praha, existuje několik možností, jak na to:

  • Vydejte se na vyhlídkovou terasu letiště. Na letišti Praha existuje veřejně přístupná vyhlídková terasa, která se nachází v Terminálu 2 a nabízí výhled na přistávající a odlétající letadla. Tato terasa je přístupná zdarma a je otevřena denně od 6:00 do 22:00 hodin.
  • Využijte služby restaurace nebo kavárny s výhledem na letiště. V Terminálu 2 a v dalších budovách na letišti najdete několik restaurací a kaváren s výhledem na přistávající a odlétající letadla. Tyto restaurace jsou obvykle umístěny na vyšších patrech budov a nabízejí panoramatický výhled na letiště.

  • Využijte webové stránky letiště Praha nebo aplikace pro sledování letů. Pokud chcete sledovat konkrétní let na Letišti Praha, můžete využít webové stránky nebo aplikace, které poskytují služby sledování letů v reálném čase. Na těchto stránkách a aplikacích můžete vyhledat konkrétní let podle jeho čísla letu a sledovat jeho polohu na mapě.

  • Přímý přenos z přistávací dráhy: přejděte na Přímý přenos letiště Praha - ONLINE
sledovani-letu-aplikace
sledovani-letu
aplikace-pro-sledovani-letu
Powered by GetYourGuide
Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz