národní park Yellowstone

To nejlepší z USA + tipy jak ušetřit

Spojené státy Americké mají nespočetné množství krásných míst, které stojí za to navštívit. Mezi přírodními krásami, maj..

Spojené státy Americké mají nespočetné množství krásných míst, které stojí za to navštívit. Mezi přírodními krásami, mají svoji dominantu i města, která jsou v žebříčku nejnavštěvovanějších měst a touží je navštívit skoro každý. Podívejte se na 9 nejlepších míst v Americe.

1. New York

New York - výhled na mrakodrapy

2. Arches

3. Grand Canyon

4. Niagara Falls

5. Yosemite

6. Las Vegas

7. San Francisco

8. Horseshoe band

pohled na Horseshoe band v USA

9. Yellowstone NP

národní park Yellowstone

Ubytování Na ubytování v jednotlivých městech můžete využít Smart nabídky či Genius programu na booking.com , ušetříte na ubytování až 65%! Také můžete využít nabídky AIRBNB se slevou 530 Kč. Další variantou, jak ušetřit je aplikace Hotel Tonight, kde získáte 20 euro za vložení INVITE kódu: MHORKOV1

Autopůjčovny Jedním trikem, jak zlevnit náklady při bookovaní auta přes Autopůjčovny  je vlastní pojištění. Pokud plánujete více výletů do roka, určitě se Vám to vyplatí. Jedním z nich je ICARHIREINSURANCE, kde za celý rok zaplatíte 2 200 Kč/rok (v případě, že budete chtít půjčovat auto kdekoliv po světě za 59,99 GBP). Pokud jen v Evropě, zaplatíte 39,99 GBP tedy cca 1500 Kč a jste pojištěni v případě poškození auta z autopujčovny. Sama jsem využila a při poškození vrátili bez problému peníze. Jen si zjistěte jaké dokumenty potřebujete od autopůjčovny. Společností je více, vlastní zkušenost mám ale s výše uvedenou.

Pojištění Klasické pojištění už se v dnešní době nevyplatí. Je tu spoustu dalších možností, kde se nechat pojistit. Pokud vlastníte kreditní kartu, podívejte se na cestovní pojištění, které banka nabízí. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Fio banku, která dřívě pojistila na celý měsíc za 69 Kč (Gold), dnes už tato akce neplatí, nicméně se můžete pojistit za 800 kč ročně. Další variantou pokud jste studenti, využijte ISIC  cestovní pojištění za 200 Kč na rok. Opět můžu doporučit sama jsem využila.

ESTA A poslední na co byste neměli zapomenout je ESTA. Pro Vstup do země je nutné pořídit si ESTA, o kterou zažádáte online a bude Vás stát 14 dolarů. Platnost je na 2 roky.

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz