transavia

Transavia - informace, letenky, zavazadla, check-in

Podívejte se na informace o letecké společnosti Transavia, na levné letenky, rozměry zavazadel, online odbavení, storno ..

Letecká společnost Transavia

Transavia je největší nizozemská nízkonákladová letecká společnost se sídlem v Amsterdamu. Je součástí skupiny Air France-KLM a funguje již od roku 1965. První let byl ukutečněn z Nizozemska o rok později, v roce 1966. V roce 2006 pak byla založena dceřinná společnost Transavia France.

Transavia má sedm domovských základen; nacházejí se v Nizozemsku a Francii. Jsou jím letiště Amsterdam Schiphol, letiště Rotterdam-Haag a letiště Eindhoven. Transavia France pak létá z Francie od roku 2007 a jejími základnami jsou letiště Paříž-Orly, letiště Lyon a letiště Nantes. Svou 7. domovskou základnu otevřela v březnu 2016 na letišti v Mnichově.

Z Prahy létá do Paříže a do Eindhovenu. Dále pak létá do více než 20 dalších zemí v Evropě a Středomoří. Celkově nabízí spojení do více než 100 destinací v Evropě a severní Africe.

Letecká společnost vlastní letadla typu Boeing 737 a její IATA kód je HV.

Letenky s leteckou společností Transavia

Transavia pravidelně nabízí akční letenky, zejména 4–8 měsíců před plánovaným odletem. Pokud sháníte letenky na léto, je dobré je kupovat s předstihem 5 - 9 měsíců. Průměrná cena zpátečních letenek z Prahy se pohybuje kolem 1 000 - 2 500 Kč.

Jaká zavazadla mám u Transavia v ceně?

Každý pasažér může mít zdarma 1x větší příruční zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm. Maximální hmotnost je 10 kg. Na palubu se ale vejde pouze 70 zavazadel. Zbývající zavazadla jsou u odletové brány bezplatně odbavena do podpalubí. Pokud chcete mít vaše zavazadlo na palubě letadla, lze si zakoupit Priority pass za 10 eur. 

K většímu příručnímu zavazadlu si můžete vzít zdarma i 1x menší zavazadlo o rozměrech: 40 x 30 x 20 cm.

Dále lze přikoupit online či na přepážce zavazadlo do podpalubí s různou hmotností (do 15, 20, 25 nebo 30 kg). Poplatek se pohybuje od 20 - 60 eur podle destinace.

Online odbavení

Online check-in je u Transavia zdarma a je možné ho provést od 30 hodin do 4 hodin před plánovaným odletem. Odbavení na letišti je také zdarma.

Po online odbavení si můžete palubní vstupenku vytisknout nebo si ji uložit do telefonu a na letišti ukázat v mobilní formě.

Sedadla zdarma?

Letecká společnost Transavia se stále snaží cestující na jedné rezervaci sezazovat vedle sebe a to během online check-inu. Pokud si chcete vybrat sedadla dříve, poplatek za výběr sedadla je od 6 €. 

Změna či storno letenky

Storno poplatek je obvykle u letecké společnosti Transavia ve výši zakoupené ceny letenky, tedy 100%.

Změna termínu či jména je u Transavia zpoplatněna, přičemž poplatky se mohou lišit v závislosti na konkrétní trase či termínu. V některých případech tak může být výhodnější zakoupit novou letenku.

Přesnou cenu za změnu jména či termínu najdete přímo na webových stránkách letecké společnosti.

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz