volotea

Letecká společnost Volotea

Podívejte se na informace o společnosti Volotea, na levné letenky, rozměry zavazadel, online odbavení, storno letenky či..

Letecká společnost Volotea

Volotea je španělská nízkonákladová letecká společnost se sídlem v Barceloně. Letecká společnost byla založena v roce 2012.

Z Prahy létala Volotea do mnoha evropských destinací včetně Benátek, Bordeaux, Marseille, Nantes či na Sardinii. V minulých letech ale většinu destinací z Prahy zrušila. Nově tak létá pouze do Nantes a do Lyonu. Celkově ale nabízí spojení do více než 80 destinací po celé Evropě. Primárně létá po Španělsku, Itálii, Francii a Řecku.

Letecká společnost vlastní letadla Airbus A319 a A320 její IATA kód je V7.

Levné letenky s Volotea

Volotea často nabízí slevy na letenky, zejména v období mimo hlavní turistickou sezónu. Pokud hledáte letenky na léto, je dobré sledovat jejich nabídku s 3-6 měsíčním předstihem.

V akci můžete občas najít letenky z Prahy za ceny od 350 Kč za jednosměrný let, zpáteční letenky pak od 800 Kč. Průměrná cena zpátečních letenek se obvykle pohybuje kolem 1 000 - 2 500 Kč.

Jaká zavazadla mám u Volotea v ceně?

Na palubu si můžete vzít zdarma jedno příruční zavazadlo o rozměrech 40 x 30 x 20 cm. Maximální hmotnost je 10 kg.

Pokud si přikoupíte Priority pass, budete moci mít s sebou větší příruční zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm, 10 kg. Cena Priority se pohybuje kolem 18 eur/let. Zakoupit si můžete také Combo GO či Combo PLUS - k Priority passu pak máte v ceně sedadla, odbavená zavazadla či flexibilní letenku. 

Odbavená zavazadla jsou zpoplatněna a jejich cena se může lišit v závislosti na délce trasy. Ceny začínají na 25 eur/let.

Online odbavení

Online check-in je u Volotea zdarma a je možné ho provést od 4 dní do 2,5 hodiny před odletem. Odbavení na letišti je pouze za poplatek ve výši 30 eur.

Sedadla zdarma?

Pokud si nerezervujete sedadlo, Volotea vám ho přidělí náhodně. Pokud chcete mít jistotu, kde a vedle koho budete sedět, je možné si sedadlo přikoupit a to v balíčku COMBO či zvlášť před online odbavením. 

Děti do 12 let pak sedí vedle rodičů zdarma.

Storno letenky či změna

Podobně jako jiné nízkonákladové letecké společnosti, Volotea má v nejnižší tarifní třídě storno poplatek ve výši 100% hodnoty letenky

Poplatky za změnu termínu nebo jména se mohou lišit v závislosti na konkrétní tarifní třídě a blízkosti odletu. Je dobré si vždy přečíst podmínky konkrétního tarifu před nákupem letenky. Pokud máte ale zakoupený tarif COMBO či jste členy Megavolotea - pak můžete lety libovolně měnit bez poplatku. 

Změna jména
s letenkami v nejnižším tarifu pak vyjde na 40 eur/let, za změnu trasy pak zaplatíte 50 eur/let + případný rozdíl v ceně letenek.

Megavolotea

MegaVolotea je členský program letecké společnosti Volotea, který nabízí řadu výhod a slev pro členy. Tento program je zpoplatněný a je určený pro časté cestovatele, kteří létají s Volotea a chtějí získat lepší nabídky a více výhod. Členství Megavolotea je vždy na 1 rok a stojí 59,99 eur. Získat členství

Některé z hlavních výhod programu MegaVolotea mohou zahrnovat:

  1. Slevy na letenky, Priority passy, sedadla, odbavená zavazadla: Členové MegaVolotea často dostávají exkluzivní slevy na letenky a další nabídky.
  2. Větší zavazadlo na palubě zdarma: Můžete si zdarma vzít větší zavazadlo na palubu letadla.
  3. Narozeninové poukazy a slevy
  4. Bezplatné změny letů


Megavoloteu můžete uplatnit pro 4 cestující. Dále nabízí letecká společnost i program Megavolotea Plus se vztahuje i na více lidí a stojí 99,99 eur ročně. Srovnání výhod programů naleznete níže.

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz