vueling letadlo

Vueling - informace, letenky, zavazadla, check-in

Hledáte letenky do Barcelony či poletíte s leteckou společností Vueling? Podívejte se na ceny letenek, informace o zavaz..

Letecká společnost Vueling

Vueling je španělská nízkonákladová letecká společnost se sídlem v Barceloně. Je jedním z předních dopravců na Iberském poloostrově. Po Iberii je druhou největší aerolinkou v zemi. Založena byla v roce 2004.

Z Prahy létá do Barcelony, Paříže a Bilbaa. Po celé Evropě pak létá do více než 160 destinací.

Letecká společnost vlastní letadla typu Airbus A320 a její IATA kód je VY.

Levné letenky po Evropě s Vueling

Letecká společnost nabízí výhodné letenky v období 3-8 měsíců před odletem. Pokud hledáte letenky na léto, je dobré je kupovat s předstihem 5-7 měsíců.

Zpravidla se objevují akce na letenky do Barcelony a také do Paříže. Z Barcelony pak levně létá Vueling po celém Španělsku od 9,99 eur. Dále letecká společnost Vueling operuje lety z blízkých letišť, jako jsou Vídeň, Berlín nebo Norimberk.

Levné letenky z Prahy můžete najít již od 699 Kč za jednosměrný let, zpáteční letenky pak od 990 Kč. Průměrná cena zpátečních letenek se pohybuje mezi 1 200 - 2 500 Kč.

Jaká zavazadla mám u Vueling v ceně?

Na palubu si můžete vzít zdarma jedno příruční zavazadlo o rozměrech 40 x 30 x 20 cm, s maximální hmotností 10 kg. Pokud si zakoupíte priority boarding, můžete si vzít kromě příručního zavazadla také další větší zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm, 10 kg za 15 - 25 eur.

V případě, že chcete cestovat s větším zavazadlem, můžete si ho nechat odbavit do podpalubí za poplatek od 35 eur.

Online odbavení

Online odbavení je zdarma přes webové stránky nebo aplikaci Vueling. Odbavení na letišti může být zpoplatněno. Online odbavení u Vueling se otevírá od 7 dnů do 3 hodin před odletem. Pokud si zakoupíte výběr sedadla, můžete se odbavit již 30 dní před odletem.

Po online odbavení obdržíte palubní vstupenku, kterou si můžete vytisknout nebo uložit do mobilu.

Sedadla zdarma?

Vueling přiděluje cestujícím sedadla vedle sebe. Pokud si přejete konkrétní sedadlo, je možné si je zakoupit za poplatek. Pokud cestujete s dítětem mladším 12 let, bude sedět zdarma vedle doprovázejícího dospělého.

Změna letenky či storno

Podmínky storna se liší v závislosti na zakoupeném tarifu. Standardní storno poplatek je ale obvykle ve výši zakoupené letenky.

Změny termínu či jména jsou možné, ale jsou zpoplatněny. Změna jména či termínu je pak zpoplatněna částkou 60 eur + rozdíl v ceně letenek (dříve zakoupené vs ceny termínu v době změny). 

Doporučujeme ale prověřit podmínky a ceny změn přímo na stránkách Vueling. 

Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz