letiste v Norimberku

Jak se dostat na letiště v Norimberku?

Informace o dopravě na letiště Norimberk - doprava z ČR, parkování, hotely u letiště.

Jak se dostat na letiště v Norimberku?

Přímo na letiště v Norimberku se nedostanete žádným přímým spojem z Česka, takže je nezbytné se dostat nejdříve do centra Norimberka a poté až na letiště. Z Prahy můžete jet do Norimberka autobusem, vlakem nebo autem.

Cesta autobusem

Nejvíce dopravců jezdí z Prahy, včetně Flixbusu, Eurolines a RegioJetu. Ceny se pohybují kolem 320 - 400 Kč. Autobusy Flixbus jedou přímo do Norimberka bez zastávek, zatímco Eurolines a RegioJet zastavují po cestě v Plzni.

Cesta vlakem

Přímé vlakové spoje do Norimberku jezdí pouze z Chebu. Pokud jedete z jiného místa v Česku, pojedete s jedním přestupem v německé stanici Schwandorf. České dráhy ve spolupráci s Deutsche Bahn zajišťují pravidelné spoje. Jízdenky můžete zakoupit online na webu cd.cz nebo bahn.de. Cesta z Prahy trvá asi 4 a 3/4 hodiny, z Plzně 3 a 1/4 hodiny a z Karlových Varů 2,5 hodiny. Jízdenka stojí od 19 eur. 

Cesta autem

Pokud se rozhodnete cestovat autem, z Prahy do Norimberka je to přibližně 3 hodiny jízdy po dálnici. Celou cestu můžete jet po dálnici D5 až k hraničnímu přechodu Rozvadov, kde přejedete na německou dálnici A6. Doprava na letiště Norimberk je dobře značená.

Jak z centra na letiště v Norimberku

Autobusové i vlakové nádraží v Norimberku se nachází v centru města vedle sebe. Po příjezdu na nádraží můžete pokračovat na letiště metrem, které je k dispozici od časného rána a jezdí s frekvencí každých 10 minut. Pokud se chcete dostat z centra Norimberka na letiště, nejefektivnější je využít metra linky U2. Cesta metrem na letiště trvá méně než 15 minut. Metro jezdí od 4:40 do 0:40 hodin a stojí 3,30 EUR. Na letiště jezdí pouze každý druhý spoj. V noci je možné využít autobusovou linku N12, která jezdí z hlavního nádraží. 

Parkování na letišti v Norimberku

Existuje oficiální parkoviště přímo u letiště. Parkovat lze na P2, 3, 4, 7, 12, 31. Nejlevnější parkoviště jsou P3 a P4 s cenou 82 EUR za týden. Online rezervace

Parkování u letiště zdarma

Spoustu čechů využívá bezplatné parkování ve čtvrti Ziegelstein, ideálně blízko stanice metra. Je důležité sledovat dopravní značky, v některých ulicích je parkování omezeno v úterý mezi 8:00 a 11:00.

Večerní návraty do Norimberka

Při odpoledním nebo večerním návratu z letiště mějte na mysli, že poslední autobusy a vlaky do Česka odjíždějí kolem 17:00 hodin. Pokud máte odpolední přílet, můžete zvážit možnost přenocování v Norimberku a vydat se do Česka až druhý den. Co vidět v Norimberku

Hotely přímo u letiště

Přímo před terminálem v Norimberku se nachází Mövenpick Hotel Nuremberg Airport. Tento moderní hotel nabízí stylové pokoje, restauraci, fitness centrum a bezplatné Wi-Fi. Další hotely poblíž letiště najdete na mapě níže.

 
Schovat

Zůstaňte v kontaktu Důležité odkazy O ObleťSvet.cz